Ilmaisutaitolinjalle


PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2021

Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 23.2.-7.4.2021 (haku päättyy klo 15.00). Hakeminen tapahtuu yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoa löydät osoitteesta haelukioon.fi.

Koronatilanteen takia pääsykokeet järjestetään pääsykoevideoiden kautta. Tarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on yhteishaussa ilmoittanut. Jos olet hakenut Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle ja et ole saanut sähköpostia pääsykokeesta 14.4.2021 mennessä, ota yhteyttä koulusihteeriin Päivi Jokikokkoon (044 718 4583).


Hyvä ilmaisutaitolinjalle hakeva!

Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle valitaan vuosittain 20 uutta opiskelijaa.

Ilmaisutaitolinjan opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella sekä pääsykoevideon perusteella. Pääsykoevideolta arvioidaan oppilaan heittäytymiskykyä, motivoituneisuutta ja halukkuutta kehtittyä itseilmaisussa ja teatteri-ilmaisussa sekä muuta ilmaisullista osaamista. Näiden lisäksi eduksi katsotaan aiempi teatteriharrastuneisuus, mutta ilmaisutaitolinjalle voi hakea, vaikka hakijalla ei olisi aikaisempaa kokemusta ilmaisutaidosta tai teatterin tekemisestä.  Lähetä kopiot mahdollisista tutkinto-, kurssi- ja harrastustodistuksista koulun kansliaan. Palauta pääsykoevideo sekä kopiot todistuksista 30.4.2021 mennessä.

Pääsykoevideo

Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle hakeva kuvaa pääsykoevideon, jonka hakija tallentaa koulun Dropbox -tilille. Tarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka on hän yhteishaussa ilmoittanut.

Pääsykoevideon osiot:

1) Hakijan esittely. Lisäksi kerro itsestäsi napakasti vastaillen seuraaviin kysymyksiin:

    • Miksi haet ilmaisutaitolinjalle? Millaisia unelmia sinulla on teatterin ja itseilmaisun suhteen tulevaisuudessasi? Mitä esittävä taide sinulle merkitsee?
    • Millaisia odotuksia sinulla on opiskelusta ilmaisutaitolinjalla? Millainen olet       ryhmätyöskentelijänä? Mikä saa sinut innostumaan?
    • Millaisia ajatuksia sinulla on lukio-opinnoista?

2) Valmista sooloesitys vapaavalintaisesta aiheesta. Esityksen maksimipituus on 3 minuuttia. Esityksen muoto on vapaa, joten se voi olla esimerkiksi laulua, tanssia, soittamista, näyttelemistä, tarinankerrontaa yms.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa ilmaisutaitolinjan vastaava opettaja puh. 044 7184521