Ilmaisutaitolinjalle


PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2022

Hyvä ilmaisutaitolinjalle hakeva!  

Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 22.2.-22.3.2022. Hakeminen tapahtuu yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoa löydät osoitteesta haelukioon.fiTarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on yhteishaussa ilmoittanut.  

Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle valitaan vuosittain 20 uutta opiskelijaa. Ilmaisutaitolinjan opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja pääsykokeen perusteella. Pääsykokeet koostuvat hakijan ennakkotehtävänä valmistamasta sooloesityksestä, henkilökohtaisesta haastattelusta ja ryhmätehtävästä. Pääsykokeissa arvioidaan hakijan heittäytymiskykyä, motivoituneisuutta sekä halukkuutta kehittyä itseilmaisussa ja teatteri-ilmaisussa. Näiden lisäksi eduksi katsotaan aiempi teatteriharrastuneisuus, mutta ilmaisutaitolinjalle voi hakea, vaikka hakijalla ei olisi aikaisempaa kokemusta ilmaisutaidosta tai teatterin tekemisestä.  Kopiot mahdollisista tutkinto-, kurssi- ja harrastustodistuksista lähetetään koulun kansliaan 29.4.2022 mennessä osoitteeseen: Kuopion taidelukio Lumit, Minna Canthin katu 45, 70110 Kuopio. Ilmaisutaitolinjan pääsykokeet järjestetään 2.5.-4.5.2022. Kutsu pääsykokeeseen ja ennakkotehtävän ohjeet lähetetään hakijalle n. kolme viikkoa ennen pääsykokeita. 

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa ilmaisutaitolinjan vastaava opettaja puh. 044 7184521 / kerttu-liisa.pirinen@opedu.kuopio.fi