Ilmaisutaitolinjalle


PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2021

Koronatilanteen takia pääsykokeet järjestetään pääsykoevideoiden kautta. Tarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on yhteishaussa ilmoittanut. Jos olet hakenut Kuopion taidelukio Lumitin ilmaisutaitolinjalle ja et ole saanut sähköpostia pääsykokeesta 1.4.21 mennessä, ota yhteyttä koulusihteeriin Päivi Jokikokkoon (044 718 4583).


Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on keväällä 2021. Lisätietoa saat  osoitteesta: haelukioon.fi.

Ilmaisutaitopainoitteiseen opetukseen hakiessa:

ILMAISUTAITOLINJAN PÄÄSYKOKEET JÄRJESTETÄÄN 4.-5.5.2021!

Hakija saa sähköpostitse henkilökohtaisen kutsun pääsykokeisiin yhteishaun jälkeen. Sähköposti lähetetään siihen osoitteeseen, jonka hakija on laittanut opintopolku.fi  -sivuille. Tarkemmat pääsykoepäivän aikataulut ilmoitetaan sähköpostiviestissä.

Ilmaisutaidon pääsykoe pidetään Kuopion taidelukio Lumitin Lumit-studiossa (Puistokoulu, Minna Canthin katu 45).

 Mitä pääsykokeissa tehdään?

Hakija valmistaa ennakkotehtävänä lyhyen sooloesityksen vapaavalintaisesta aiheesta. Esitys saa olla kestoltaan korkeintaan 3 minuuttia. Esityksen muoto on vapaa, joten se voi olla esimerkiksi laulua, tanssia, soittamista, näyttelemistä, tarinankerrontaa yms. Hakija saa ennakkotehtävän valmistamiseen liittyvät ohjeet pääsykoekutsussa.

Ennakkotehtävän lisäksi pääsykokeissa tehdään teatteri-ilmaisuun liittyvä ryhmätehtävä ja jokaisella hakijalla on henkilökohtainen haastattelu.

 

Pääsyvaatimukset?

Pääsykokeissa katsomme hakijoiden heittäytymiskykyä, motivoituneisuutta ja halukkuutta kehittyä itseilmaisussa ja teatteri-ilmaisussa.

Ilmaisutaitolinjalle voi hakea, vaikka hakijalla ei olisi aikaisempaa kokemusta ilmaisutaidosta tai teatterin tekemisestä.

Maksimipistemäärä kouluun haettaessa on 20 pistettä. Tämä koostuu yläkoulun päästötodistuksen keskiarvosta (esim. ka 8.5 on 8.5 pistettä) ja pääsykokeesta (max. 10 pistettä).

 

Lisätietoja ilmaisutaitolinjan opettaja Kerttu-Liisa Piriseltä ( kerttu-liisa.pirinen@opedu.kuopio.fi )