Ilmaisutaitolinjalle


Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 18.2.-10.3.2020 (haku päättyy klo 15.00). Lisätietoa saat  osoitteesta: haelukioon.fi.

Ilmaisutaitopainoitteiseen opetukseen hakiessa:

ILMAISUTAITOLINJAN PÄÄSYKOKEET JÄRJESTETÄÄN 5.-8.5.2020!

Hakija saa sähköpostitse henkilökohtaisen kutsun pääsykokeisiin yhteishaun jälkeen. Sähköposti lähetetään siihen osoitteeseen, jonka hakija on laittanut opintopolku.fi  -sivuille. Tarkemmat pääsykoepäivän aikataulut ilmoitetaan sähköpostiviestissä.

Ilmaisutaidon pääsykoe pidetään Kuopion taidelukio Lumitin Lumit-studiossa (Puistokoulu, Minna Canthin katu 45).

 Mitä pääsykokeissa tehdään?

Hakija valmistaa ennakkotehtävänä lyhyen sooloesityksen vapaavalintaisesta aiheesta. Esitys saa olla kestoltaan korkeintaan 3 minuuttia. Esityksen muoto on vapaa, joten se voi olla esimerkiksi laulua, tanssia, soittamista, näyttelemistä, tarinankerrontaa yms. Hakija saa ennakkotehtävän valmistamiseen liittyvät ohjeet pääsykoekutsussa.

Ennakkotehtävän lisäksi pääsykokeissa tehdään teatteri-ilmaisuun liittyvä ryhmätehtävä ja jokaisella hakijalla on henkilökohtainen haastattelu.

 

Pääsyvaatimukset?

Pääsykokeissa katsomme hakijoiden heittäytymiskykyä, motivoituneisuutta ja halukkuutta kehittyä itseilmaisussa ja teatteri-ilmaisussa.

Ilmaisutaitolinjalle voi hakea, vaikka hakijalla ei olisi aikaisempaa kokemusta ilmaisutaidosta tai teatterin tekemisestä.

Maksimipistemäärä kouluun haettaessa on 20 pistettä. Tämä koostuu yläkoulun päästötodistuksen keskiarvosta (esim. ka 8.5 on 8.5 pistettä) ja pääsykokeesta (max. 10 pistettä).

 

Lisätietoja ilmaisutaitolinjan opettaja Kerttu-Liisa Piriseltä ( kerttu-liisa.pirinen@opedu.kuopio.fi )