Musiikkilinjalle


PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2021

Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 23.2.-7.4.2021 (haku päättyy klo 15.00). Hakeminen tapahtuu yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoa löydät osoitteesta haelukioon.fi.

Koronatilanteen takia pääsykokeet järjestetään pääsykoevideoiden kautta. Tarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on yhteishaussa ilmoittanut. Jos olet hakenut Kuopion taidelukio Lumitin musiikkilinjalle ja et ole saanut sähköpostia pääsykokeesta 14.4.21 mennessä, ota yhteyttä koulusihteeriin Päivi Jokikokkoon (044 718 4583).


Musiikkilinjalle hakiessa:

  • Musiikkilinjan opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella sekä pääsykoevideon perusteella. Pääsykoevideolta arvioidaan oppilaan laulua ja soittoa sekä muuta musiikillista osaamista ja soveltuvuutta.
  • Lisäksi hakija saa pisteitä aiemmista musiikkiharrastuksistaan (soittotunnit, osallistuminen ohjattuihin kuoroihin, bändeihin, orkestereihin yms.). Lähetä kopiot tutkinto-, kurssi- ja harrastustodistuksista koulun kansliaan 30.4.2021 mennessä.

 

Pääsykoevideo

Taidelukio Lumitin musiikkilinjalle hakeva kuvaa pääsykoevideon, jonka hakija tallentaa koulun Dropbox -tilille 30.4.2021 mennessä. Dropbox -linkki on hakijalle lähetettävissä ohjeissa mukana!

Pääsykoevideon maksimipituus on 6 minuuttia. Aikaa ei saa ylittää.

Pääsykoevideota ei saa editoida. Tallenna suorituksesi alusta loppuun yhdellä otolla. Älä käytä tehosteita. Kuvaa pääsykoevideo esimerkiksi kännykän kameralla itse tai pyydä apua kuvaamiseen. Huomaathan, että kuvassa hakijan täytyy näkyä kokonaan. Suunnittele esittelysi etukäteen huolella, koska aika on rajallinen. Älä lue asioita esim. suoraan paperista vaan pyri harjoittelemaan esittelytekstisi niin, että voit toimia ilman paperia, kuten oikeassa haastattelutilanteessakin.

Pääsykoevideon osiot:
1) Hakijan esittely (oma nimi, syntymäaika ja kotipaikka). Lisäksi kerro itsestäsi napakasti vastaillen seuraaviin kysymyksiin:

    • Millaista on musiikin harrastamisesi? Mitä instrumentteja soitat? Kauanko olet käynyt soitto- ja/tai laulutunneilla ja missä? Oletko soittanut/laulanut orkesterissa, bändissä, kuorossa tai lauluyhtyeessä? Muuta?
    • Miksi haluat musiikkilinjalle? Millaisia tavoitteita sinulla on musiikin suhteen tulevaisuudessasi? Mitä musiikki sinulle merkitsee?

2) Laulunäyte (Arvon mekin ansaitsemme) ilman säestystä on kaikille pakollinen laulu.

Arvon mekin ansaitsemme

3) Soita pääinstrumentillasi vapaavalintainen kappale (tai katkelma) jossa tuot osaamistasi hyvin esille. Jos pääinstrumenttisi on laulu, laula toinen vapaavalintainen laulu, joka tuo osaamisesi hyvin esille. Tällöin voit jättää instrumenttinäytteen soittamatta. Jos haluat laulaa sekä soittaa yhtaikaa, niin se on tässä myös mahdollista. Muista kertoa videolla esittämäsi kappaleen nimi ja säveltäjä lyhyesti.

 

HUOMAA ETTÄ TÄMÄ OHJE ON SUUNTAA ANTAVA JA SIITÄ PUUTTUU JOITAKIN TARKENNUKSIA. VARSINAISET PÄÄSYKOEOHJEET LÄHETETÄÄN HAKIJOILLE SÄHKÖPOSTITSE!

Kysymyksiin vastaa musiikkilinjan vastaava lehtori Ville Heikkinen, p. 044-7181402 ville.heikkinen@opedu.kuopio.fi

 

Lähetä kaikki paperit 30.4.2021 mennessä osoitteeseen:

Kuopion taidelukio Lumit

Minna Canthin katu 45

70110 Kuopio