Musiikkilinjalle


PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2022

 

Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on 22.2.–22.3.2022 (haku päättyy klo 15.00). Hakeminen tapahtuu yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoa löydät osoitteessa: haelukioon.fi.

 

Musiikkilinjalle hakiessa:

  • Lähetät kopiot musiikin tutkinto-, kurssi- sekä harrastustodistuksista.
  • Musiikkilinjalle hakevien lisätodistukset tulee lähettää koululle hakuajan puitteissa. Tutkintotodistuksia voi tarvittaessa toimittaa 3.5.2022 mennessä. Musiikkilinjalle hakemiseen liittyy pääsykoe. Pääsykokeisiin kutsutaan erikseen kaikki. Musiikkilinjan pääsykoepäivät ovat 2.-3.5.2022. Hakijalle ilmoitetaan, kumpanako päivänä hänen pääsykokeensa on.

Kun olet hakenut yhteishaussa Kuopion taidelukio Lumitin musiikkilinjalle, saat sähköpostitse kutsun pääsykokeisiin. Sähköpostiviesti lähetetään siihen osoitteeseen, jonka olet laittanut hakiessasi opintopolku.fi – sivuille. Pääsykokeeseen on syytä varata aikaa koko päivä. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan hakijoille sähköpostiviestissä.

Musiikkilinjan pääsykoetilaisuudessa

hakija esittää soittonäytteenä vapaavalintaisen kappaleen omalla instrumentillaan sekä antaa laulunäytteen (yksi kaikille pakollinen laulu sekä yksi vapaavalintainen laulu, kaikille pakollisen laulun nuotit toimitetaan sähköpostin liitteenä. Pakollisen laulun nuotit ovat myös tämän sivun alareunassa).

  • Soittonäytteessä saa olla nuotti mukana.
  • Kaikille musiikkilinjan hakijoille pakollinen laulu, Arvon mekin ansaitsemme, esitetään pääsykokeissa ilman säestystä. Voit valita vapaasti itsellesi sopivan sävellajin. Nuotti saa olla mukana esityksessä, mutta on toivottavaa että kappale on harjoiteltu niin ettei nuotinluku häiritse esitystä.
  • Toiseksi pääsykoelauluksi voit valita vapaasti itsellesi sopivan kappaleen mistä tahansa genrestä. Huomioithan kuitenkin, että laulu antaa äänestäsi ja laulajan kyvyistäsi mahdollisimman edustavan kuvan. Laulu esitetään ilman säestystä. Kappaleen nuotti on tuotava mukaan pääsykokeeseen.

 

Pääsykokeen yhteydessä sinua myös haastatellaan. Ole valmis siis kertomaan itsestäsi ja musiikkiharrastuksestasi. Jos olet harrastanut aktiivisesti musiikkia esimerkiksi osallistumalla musiikkiteatteriproduktioihin tai muuhun vastaaviin, esiintymällä konserteissa tai olet suorittanut kurssitutkintoja joko soitossa, laulussa, teoriassa, säveltapailussa tai musiikkitiedossa, niin toimita näistä todistukset hakemuksesi mukana koulun kansliaan. Näistä voit myös saada hakupisteitä.

Maksimipistemäärä kouluun haettaessa on 20 pistettä. Tämä koostuu yläkoulun päästötodistuksen keskiarvosta (esim. Ka 8,5 on 8,5 pistettä) ja pääsykokeesta (max. 10 pistettä) Päästötodistuksen keskiarvolla on siis suuri merkitys musiikkilinjalle pyrittäessä. Itse pääsykokeessa hakija saa pisteitä soittonäytteestä, laulunäytteestä, harrastuneisuudesta (todistuksien perusteella), suoritetuista musiikin tutkinnoista (todistuksien perusteella) sekä haastattelusta.

Meillä voit opiskella musiikkia monipuolisesti lukio-opintojen yhteydessä! Voit hakea kouluumme opiskelemaan, vaikka et haluaisikaan musiikista ammattia. Toisaalta jos tähtäät kohti musiikin ammattilaisuutta, musiikkilinja antaa erittäin hyvät valmiudet pyrkiä musiikin jatkokoulutukseen.

Kysymyksiin vastaa musiikkilinjan vastaava lehtori Ville Heikkinen, ville.heikkinen@opedu.kuopio.fi

Arvon mekin ansaitsemme (kaikille pakollinen laulu)

 

Lähetä kaikki paperit hakuajan kuluessa osoitteeseen:

Kuopion taidelukio Lumit

Minna Canthin katu 46

70100 Kuopio