Tanssilinjalle


PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2021

Koronatilanteen takia pääsykokeet järjestetään pääsykoevideoiden kautta. Tarkemmat ohjeet lähetetään hakijoille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on yhteishaussa ilmoittanut. Jos olet hakenut Kuopion taidelukio Lumitin tanssilinjalle ja et ole saanut sähköpostia pääsykokeesta 1.4.21 mennessä, ota yhteyttä koulusihteeriin Jaana Mönkköseen (044 718 4583).


Kuopion taidelukio Lumit kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin. Seuraava yhteishaku on keväällä 2021. Lisätietoa saat osoitteesta: haelukioon.fi

Tanssilinjalle hakiessa:

  • Lähetä kopiot tanssin tutkinto-, kurssi- sekä harrastustodistuksista.
  • Tanssilinjan pääsykokeet järjestetään keskiviikkona 5.5.2021. Tarkemmat kellonajat selviävät myöhemmin sinulle lähetettävässä kutsukirjeestä.
 Jokainen hakija saa sähköpostitse henkilökohtaisen kutsun pääsykokeisiin yhteishaun jälkeen.

PÄÄSYKOKEET JÄRJESTETÄÄN 5.5.2021

Sähköposti lähetetään siihen osoitteeseen, jonka olet laittanut opintopolku.fi  -sivuille. Tarkemmat kellonajat ilmoitetaan sähköpostiviestissä. Hakijat jaetaan nykytanssin ja baletin tunneilla useampaan ryhmään.

Pääsykoe pidetään Kuopion taidelukio Lumitilla, Minna Canthin katu 46, isossa tanssisalissa. Sisääntulo sisäpihan kautta. Varaudu odottamaan eri vaiheiden väleissä! Ota mukaasi eväitä ja lämpimiä vaatteita.

Mitä pääsykokeissa tehdään?

Pääsykoe koostuu nykytanssin ja klassisen baletin tunneista sekä omasta soolosta jahenkilökohtaisesta haastattelusta. Tunneilla tehdään mm. voimaa, venyvyyttä, koordinaatiota ja liikunnallisuutta hahmottavia harjoituksia sekä improvisaatioita. Baletin tunnilla tehdään alkeisbaletin materiaalia tangossa, keskilattialla ja liikkuen. Jos et ole aiemmin harrastanut balettia tai nykytanssia, se ei estä sinua hakemasta tanssilinjalle.

Hakija esittää pääsykokeessa oman soolotanssin, jonka kesto saa olla korkeintaan kaksi minuuttia. Soolotanssin musiikin ja tanssityylin saa jokainen hakija valita täysin vapaasti oman mieltymyksensä mukaan.

Tanssilinjan testitilaisuuteen hakijan on varattava asianmukainen, vartalonmyötäinen, liikunnallinen vaatetus. Balettitunnilla ei välttämättä tarvitse olla balettitossuja, mutta muuten asun täytyy olla vartalonmyötäinen.

Pääsyvaatimukset

Pääsykokeissa katsomme hakijoiden liikunnallista lahjakkuutta, motivoituneisuutta ja halukkuutta kehittyä tanssissa. Tanssin pääsykokeessa emme pisteytä eri osa-alueita tarkasti erikseen, vaan annamme pisteitä hakijan antaman kokonaiskuvan perusteella.

Jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta harrastaa nykytanssia tai balettia, se ei estä sinua pyrkimästä tanssinopintoihin. Aiempi harrastaneisuus ei siis välttämättä kasvata pistemäärää, vaan kertoo enemminkin oppilaan kiinnostuksesta ja motivoituneisuudesta tanssin harrastukseen, sekä pitkäjänteisestä suhtautumisesta tanssin opiskeluun.

Maksimipistemäärä kouluun haettaessa on 20 pistettä. Tämä koostuu yläkoulun päästötodostuksen keskiarvosta (esim. ka 8.5 on 8.5 pistettä) ja pääsykokeesta (max. 10 pistettä) Päästötodistuksen keskiarvolla on siis suuri merkitys Kuopion taidelukio Lumitiin pyrittäessä.

TANSSILINJAN PÄÄSYKOKEISTA USEIN KYSYTTYÄ

Jos sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä:

 

Tanssilinjan vastaava Sannamaria Kuula 044 718 4647

 

 

Lähetä kaikki paperit hakuajan kuluessa osoitteeseen:

Kuopion taidelukio Lumit

Minna Canthin katu 46

70100 Kuopio

Tervetuloa tutustumaan kouluumme myös paikan päällä!

***************************************************************************************

Kuopion Taidelukio LUMITin tanssilinja on perustettu vuonna 1983. Kuopion tanssilukio on Suomen vanhin. Linjalla opiskellaan pääaineena nyky- ja jazztanssia. Tanssin opintoihin kuuluvat myös mm.klassisen baletin, koreografian ja tanssitiedon opinnot.

Esiintyminen ja erilaiset produktiot ovat tärkeä osa tanssin opintoja.Koreografian kursseilla perehdytään esityksen teon perusteisiin ja valmistetaan omia koreografioita. Näistä mainittakoon toisena vuonna tehtävät soolokoreografiat ja abiturienttien yhdessä työstämä koko illan teos kolmantena vuonna.

Tanssitiedon kursseilla oppilas saa perustiedot tanssitaiteen kehityksestä esihistoriasta tähän päivään saakka.

Tanssilukiossa on mahdollista suorittaa valtakunnallinen tanssin lukiodiplomi, jota työstetään lukioaikana eri tanssiaineiden kursseilla.